top of page

EQUITHERAPY

Terapija ob podpori konj

Že sam pogled na gozdove in pašnike ter opazovanje konj na prostem deluje terapevtsko. V to okolje sem vnesla znanje Geštalt izkustvene družinske terapije in tako je nastal program EQUITHERAPY.

 

Terapija poteka s pomočjo različnih aktivnosti, ki jih izvajamo ob prisotnosti konj in z njimi in je opredeljena kot interaktivni proces, v katerem sodelujejo terapevt, konj ter klient. Je izjemno zabavna in dinamična metoda, katere učinki so znanstveno dokazani.

 

Dokazano je, da konji pomagajo klientu pri hitrejšemu vključevanju v terapevtski proces. 

Opazovanje konj in interakcije z njimi podpirajo učenje o sebi, pomaga pri samozavesti, prepoznavanju lastnih potreb, boljši komunikaciji s sabo in okolico, izboljša zaupanje, socialne veščine, izboljša nadzor impulzov ter pomaga pri učenju meja. Številne študije so pokazale, da lahko preživljanje časa z živalmi zmanjša težave, kot so depresija, stres in tesnoba, ter poveča pozitivno razmišljanje in raven sreče.

Odnos s konjem je naše ogledalo in vir učenja.

Konj kot senzibilna žival se odziva na naše notranje stanje in nam ga zrcali. Preko reakcij konja človek tako začne govoriti o sebi. 

2K4C6709.jpg
image5.jpeg
image2.jpeg
image4.jpeg
image0.jpeg
bottom of page