top of page

Konji & Ikaro

delavnice z Eriko Oblak

IMG_1739.JPG
Beige Photo Collage Price List Flyer (1080 x 1350 px).png.PNG
IMG_2531.JPG

Konji & Ikaro - delavnice z Eriko Oblak, Galom in Saro Grahelj

Sporočila konj in energije rastlin

 

Včasih smo poznali svoje mesto v naravi; vedeli smo, da smo narava. Kot taki smo spoštovali in se od svojih sorodnikov, kot so živali in rastline, učili o življenju in o ravnovesju. Konji•Ikaro delavnice so prostor, kjer narava in živali lahko spregovorijo in nas podprejo na naši osebni poti. So pravzaprav prijetno druženje in v današnji čas vpeljana modrost naših prednikov - učili so se od rastlin, živali ter v vsakemu in vsemu spoznali učitelja. In živeli so v skupnosti ter se podpirali.

Delavnica bo pravzaprav prijetno druženje in v današnji čas vpeljana modrost naših prednikov - učili so se od rastlin, živali ter v vsakemu in vsemu spoznali učitelja. In živeli so v skupnosti ter se podpirali. 

Zakaj konji?

 

Obred s konji poteka s podobnimi načeli, kot Ikaro obred. Na nek čisto svoj način so konji tako živalski analog rastlinam moči. V izkušenih in občutljivih rokah postanejo vez med človekom in naravo. Ne le na fizični, pač pa tudi na drugih ravneh. Človeku sporočajo kdo je in kje ima težavo s sabo in okolico. Ker imajo konji lahko tako neposreden stik s človekom, ga lahko učijo o naravi, odvisnosti, povezanosti in spoštovanju. - Erika Oblak

 

Zakaj Ikaro?

Starodavna sveta znanja amazonskih staroselcev pojejo svojo posebno pesem. Amazonski šamanizem se danes povezuje predvsem z Ayahuasco, pri čemer zahodni človek večinoma spregleda vlogo in pomen številnih drugih orodij, tehnik, starodavnih postopkov in praks, ki so pomemben sestavni del njihove tradicionalne medicine. Svete pesmi Ikaro imajo svojo zdravilno in duhovno delovanje tudi brez zaužitja Ayahuasce. Pesem Ikaro ima svoje posebno življenje.

Ikaro je sveta obredna pesem, s pomočjo katere šamani amazonskega pragozda prenašajo energije, vibracije Narave iz nesnovnega v snovni svet. Po svoji naravi je zato obredna pesem vselej živa le v trenutku izvajanja, saj je njena ritmika, energija, vibracija prilagojena energijam udeležencev obreda.

 

Kako bo delavnica potekala?

 

Pred delavnico se boste pripravili tako, da boste izbrali namen (na čem nameravate na delavnici delati). Na delavnici nas bo najprej sprejel tipi, v katerem bomo prostor odprli in se povezali. Nadaljevali bomo s kosilom, sledil mu bo obred s konji. Po obredu se bomo zopet zbrali v tipiju, si vzeli čas za pogovor in pripravo na Ikaro obred. Ikaro obred bo potekal, ko se zmrači, po njem pa boste le še zaspali v objemu gozda. Naslednje jutro si bomo po zajtrku vzeli čas za integracijo in okoli 13 ure bomo delavnico zaključili. 

Vabljeni vsi, ki bi radi na tak način preživeli dan v naravi, spali v objemu gozda, prisluhnili modrosti konj, se učili o sebi ob podpori živali in narave, delili svoje zgodbe in spoznanja ter se prepustili Ikaro obredu pod vodstvom Erike Oblak.

 

Prijave sprejemamo na email naslovu equiness.eu@gmail.com

Erika, Gal, Sara & vsi ostali 

September

21.9. 14:00 - 22.9. 13:00

Do 15.8. Early bird cena: 190€, potem 220€

Leaf
bottom of page