top of page

GAL GRAHELJ

strokovnjak na področju psihologije in treninga konj

Gal je svojo pot s konji pričel tako, da je pobegnil od svoje babice k bližnjemu hlevu, tam ‘ukradel’ ponija in veselo prijahal domov.
Pot ga je kasneje vodila v tujino (Nizozemska, Nemčija, Avstrija, Italija), kjer je nabiral izkušnje o treningu ter oskrbi konj.
Od vedno ga je najbolj zanimala psihologija konj ima pa rad tudi izzive. Zato ga je privlačila disciplina Reining, ki prihaja iz Amerike - je zelo zahtevna disciplina, hitra in adrenalinska, poleg tega pa je zahtevana izjemna simbioza med jahačem in konjem, saj so cilj čim manjši, neopazni znaki, ki jih jahač podaja konju.
Tako je Gal postal edini NRHA profesionalec v Sloveniji, večinoma pa je tekmoval v tujini, kjer še danes dosega vrhunske rezultate na evropskem nivoju.
Poleg tekem ima strast v rehabilitaciji konj, v delu z ljudmi (da lažje razumejo konja in sebe, izboljšajo odnos s konjem, jahalne veščine itd).
Pri nas pa je tisti, ki skrbi za psihofizično stanje konj, njihov trening ter pri delavnicah in dogodkih skrbi za vašo varnost. Je nepogrešljiv član EQUINESS-a.
Spoznali ga boste lahko na vseh dogodkih.

241975019_154934660135530_9148713178196349774_n.jpg
bottom of page