top of page

GAL GRAHELJ

strokovnjak na področju psihologije in treninga konj

Pot trenerja konj je lahko globoka in transformativna izkušnja, za Gala je to zagotovo bila. Preko 15 let dela z različnimi konji, tekmovanji in dogodki je Gal izpopolnil svoje veščine in razvil globoko razumevanje vedenja konj. To ga je pripeljalo do povezovanja z vsakim konjem in jahačem na osebni in intuitivni ravni.

 

S poglabljanjem v globino odnosa med človekom in konjem je spoznal pomen introspekcije in samozavedanja. Z razumevanjem samega sebe se lahko resnično povežemo z drugimi, pa naj bodo to ljudje ali konji, pravi Gal.  Nekateri se celo pošalijo, da je Gal bolj konj kot človek. Povedal je, da si ljudi dostikrat predstavlja kot konje, ker pravi, da je potem lažje videti v resnico človeka, mimo vsega balasta, ki ga ljudje v življenju navlečemo nase.

 

S svojim edinstvenim pristopom ni le preoblikoval načina dela s konji, ampak se je tudi dotaknil src tistih, ki so priča globoki povezanosti, ki jo delijo s temi veličastnimi bitji.
 

Gal je svojo pot s konji pričel tako, da je pobegnil od svoje babice k bližnjemu hlevu, tam ‘ukradel’ ponija in veselo prijahal domov. Pot ga je kasneje vodila v tujino (Nizozemska, Nemčija, Avstrija, Italija), kjer je nabiral izkušnje o treningu ter oskrbi konj. Od vedno ga je najbolj zanimala psihologija konj ima pa rad tudi izzive. Zato ga je privlačila disciplina Reining, ki prihaja iz Amerike - je zelo zahtevna disciplina, hitra in adrenalinska, poleg tega pa je zahtevana izjemna simbioza med jahačem in konjem, saj so cilj čim manjši, neopazni znaki, ki jih jahač podaja konju. Tako je Gal postal edini NRHA profesionalec v Sloveniji, večinoma pa je tekmoval v tujini.

 

Pri nas je tisti, ki skrbi za psihofizično stanje konj ter pri delavnicah in dogodkih skrbi za vašo varnost. Je nepogrešljiv član EQUINESS-a. Spoznali ga boste lahko na vseh dogodkih.

226355034_10226185778975820_5758910242711798756_n.jpg
bottom of page