top of page
B4E3A962-44C9-47D9-A646-788BC86474BB.PNG

Konj, telo in njun stik

Embodiment is not a practice, Its a state of being. It is not about where do you return to, it is rather from where you are coming from.

Equiness & Moave

Konj, telo in njun stik

 

Konji in telo

Konji nas kličejo v naše telo. S tem kar so nas spodbujajo, da smo prisotni v celoti – povezani s seboj, svojimi občutki, svojim telesom in zemljo pod nami.

 

Učijo nas samoregulacije 

Tudi konji nas vabijo, da zaključimo zdrav cikel samoregulacije. Če ste že kdaj opazovali konje na svobodi, ste jih morda v nekem trenutku videli, kako se mirno pasejo, nato pa dvignejo glave in bežijo v neko smer. Takoj, ko ugotovijo, da nevarnosti ni, se nenadoma umirijo in se vrnejo v mirno stanje ter se naprej pasejo.

 

Somatska resonanca

Konji so čredno-čutna bitja – to pomeni, da lahko v trenutku začutijo in prenašajo čustva v čredi. To pomaga čredi, da ostane živa, ker je takoj in hkrati opozorjena na zaznano nevarnost. Na enak način se zdi, da se lahko odzovejo na naša lastna čustva in jih odražajo nazaj k nam, kar nam pomaga pri povezovanju z našimi najglobljimi občutki. Ta energijska in čustvena resonanca je ključna informacija tudi za terapevta. Skoraj tako, kot da konjevo telo deluje kot ojačevalec čustev v polju (brez besed!).

 

Telo, duša in duh

S svojim globokim in mehkim pogledom ta ogromna bitja sijejo nežno luč v temne kraje srca in ga pri tem ogrejejo, mehčajo in držijo. Takrat, ko se bosta v nas začela premikati duša in življenje samo, se bo premaknil tudi konj. Ušesa se bodo igrivo obrnila naprej. Tekel bo z nami, se igral z nami, nas nagradil, ker smo preprosto to, kar smo - s takšnim prikazom milosti, moči in veličastnosti, da nikoli ne bomo pozabili, kako je bilo v tistem trenutku, ko smo to, kar smo.

 

Del delavnice je namenjen procesu stika s svojim lastnim telesom in posledično z naravo, ki se razprostira kot zrcalo naše notranje pokrajne. Skozi preproste somatične tehnike ter metode bomo iskali most stika med notranjim doživljanjem ter zunanjim izkustvom ter telesnim izrazom, ki ga ta ponuja kot izraz tovrstnega srečanja. Obudili bomo naše senzorne kanale, da lahko na ta način bolj prisotno prisluhnemo gibanju narave znotraj in zunaj nas. Del delavnice pa je seveda stik s konji in stik z vsem kar je opisano zgoraj. Vmes bo tudi kosilo.

 

Delavnica bo potekala na NiceRanchu, Trnovica 6, Šentvid pri Stični. Za prijave do 30. junija je early bird cena - 90€/osebo (v kolikor vas pride več skupaj nam to sporočite v mail). Po 30. juniju je cena 110€/osebo.

 

Facilitatorki: Špela Peterlin - Nayeli, univ.dipl.psih., edukantka Geštalt Izkustvene psihoterapije, ustanoviteljica društva Moave - psihologija v gibanju, učiteljica ter plesalka Kontaktne improvizacije ter trenerka neformalnega izobraževanja z več kot 10 letnimi izkušnjami dela s skupinami. Več o Nayeli: https://www.elu-psihoterapija.si/about

 

S Špelo bom delavnico vodila Sara Grahelj - mag. znanosti o živalih, edukantka Geštalt izkustvene psihoterapije.

Screenshot_20210511-185140_Chrome.jpg
bottom of page